top of page

Under Awilas Himmel

-  ett möte i musik, poesi, videokonst och dans  -

Välkommen in i Awilas eget rum!

Här berättar vi om livet, det outgrundligt vackra, det svåra och innerliga. Med dragspel och röster skapar Awilas musik som kännetecknas av lekfullhet, stark närvaro och tätt samspel, en musik som rör sig mellan folkmusik och improvisation, med meditativa uppbyggnader och kraftfulla urladdningar. 

 

I musikföreställningen “Under Awilas himmel” bildar duons medlemmar Anki Wallgren och Larisa Ljungkrona ett kreativt möte med dansaren Li Molnár Kronlids dynamiska och specifika koreografi och dans, i vackert samspel med Love Lidéns poetiska videokonst. 

 

Glöm omvärlden för en stund, följ med oss och utforska sidorna av livet som ibland inte går att fånga med ord.

Medverkande:

Anki Ebonsdotter - röst, loop, gitarr, kalimba, ibu

Larisa Ljungkrona-Mönttinen - dragspel, röst, klockspel

Li Molnár Kronlid - dans, koreografi

Love Lidén - videokonst, live-projicering 

Pipsa Perrin Poukka - konstnärlig rådgivning

Recensioner

“Skönhet i varandet, vilan, ljus, mörker, vatten, lek, musik, röst, poesi, rörelse…

Det var en föreställning som endast krävde närvaro i sinnet och det mänskliga, i upplevelsen av dela långsamma och vackra. I kontrast till allt vi i vår tid upplever så var Awilas föreställning en hållplats (fermata på italienska) för meditativ reflektion. Musikens, röstens, dansens och bildens språk smälte samman till en enda gemensam inbjudan till mänskligt varande. Jag behövde aldrig tänka, bara uppleva! Skönt!”

- Sten Källman

“Under Awilas himmel blandar på ett mjukt och poetiskt sätt uttryck som film, dans, musik, röst, instrument, ord, sång och ljus på ett sätt som gör att det är svårt att placera i ett fack. Det är både modernt och traditionellt, nyskapande och välbekant men med en varm känsla av innerlighet och närvaro där det lilla blir något stort....”

- Anna Heikkinen

bottom of page